Laatste kans

Arran 17 years Limited Edition

Laatste kans

Arran 17 years Limited Edition

Uitzonderlijk lanceert Arran in 2023 eens geen Arran 18 jaar maar een Arran 17 jaar. Een niet zo standaard botteling in hun standaard gamma als het ware. Maar zoals altijd is leeftijd ondergeschikt aan kwaliteit: deze 17 jarige is van hetzelfde niveau als de afgelopen 18 jaar oude edities. Gerijpt op first en second fill sherry hogsheads en bourbon barrels, natuurlijke kleur en gebotteld op 46%.

Gelimiteerde oplage van 12 000 flessen wereldwijd.

Deze whisky rijpte op Bourbon + Sherry vaten. Het is een uitvoering van 70 cl en heeft een alcoholpercentage van 46%.

We hebben voor deze Arran whisky een smaakprofiel samengesteld. Smaak is natuurlijk erg persoonlijk, deze parameters zijn daarom vooral een gids om voor jezelf te achterhalen en te benoemen wat je lekker vindt zodat je makkelijker nieuwe dingen kan ontdekken.

De kruidige, alsook fruitige smaken zijn vrij aanwezig, maar overheersen niet. Ze bepalen mee de smaak, het profiel en het karakter van deze drank maar zijn minder doorslaggevend als eventueel sterk aanwezige tonen. Er zijn bloemige, alsook houtige hints merkbaar, maar deze smaken zijn slechts licht aanwezig. Ze geven extra karakter en diepgang aan deze drank, zonder deze echt in een bepaalde richting te duwen.

Op basis van dit profiel kan je besluiten dat deze whisky een redelijk uitgesproken karakter heeft.

Tot slot hebben we nog enkele leuke weetjes en antwoorden op vaak gestelde vragen over deze Arran 17y whisky voor je opgelijst:

- Deze whisky heeft een leeftijd van 17 jaar.
- De leeftijd geeft weer hoe lang de whisky gerijpt heeft op vaten, simpel gezegd het verschil tussen de distillatiedatum en de botteldatum. In geval van blends is de vertoonde leeftijd die van het jongste product in de blend.
- Er zaten in totaal 12000 flessen in deze botteling.

 

PRIJS INCLUSIEF VERZENDING BELGIE

COLLECTOR ITEM

Arran Remnant Renegade Signature Series Edition

COLLECTOR ITEM

Arran Remnant Renegade Signature Series Edition

Arran Remnant Renegade Signature Series Edition 1 symboliseert het begin van een nieuwe whiskyserie van de Arran distilleerderij. Deze selectie is samengesteld uit vaten die door Distillery Manager Stewart Bowman zijn geselecteerd. Het gaat hierbij om een combinatie van ex-sherry hogsheads, ex-sherry butts en ex-bourbonvaten met uiteenlopende leeftijden. Sommige van de vaten zijn afkomstig uit de periode dat de Arran distilleerderij net enkele jaren actief was en de jongste distillaten komen uit 2017. Arran Renegade Signature Series 1 is gebotteld op 46% alcohol.

 

PRIJS INCLUSIEF VERZENDING BELGIE

Prijs inclusief verzending Belgiƫ

Crystal Head Aurora

Prijs inclusief verzending Belgiƫ

Crystal Head Aurora

Crystal Head Vodka Aurora is een vodka uit Canada van het merk Crystal Head

OP=OP

Mars Tsunuki Peated

OP=OP

Mars Tsunuki Peated

Mars Tsunuki Peated is een whisky uit Japan van het merk Mars Maltage. Het valt binnen de groep whisky onder de categorie Single Malt. Mars Tsunuki Peated wordt door ons beschouwd als een verzamelobject, een Collector's Item die menig verzamelaarshartje sneller doet slaan. 
AANDACHT: Deze whisky van Mars Maltage komt nooit meer binnen van zodra deze is uitverkocht. Wil je zeker zijn dat deze Mars Maltage staat te schitteren in jouw barkast, wacht dan zeker niet meer te lang met bestellen!

Deze whisky rijpte op Bourbon Barrel vaten. Het is een uitvoering van 70 cl en heeft een alcoholpercentage van 50%.

We hebben voor deze Mars Maltage whisky een smaakprofiel samengesteld. Smaak is natuurlijk erg persoonlijk, deze parameters zijn daarom vooral een gids om voor jezelf te achterhalen en te benoemen wat je lekker vindt zodat je makkelijker nieuwe dingen kan ontdekken.

De rokerige smaken zijn vrij aanwezig, maar overheersen niet. Ze bepalen mee de smaak, het profiel en het karakter van deze drank maar zijn minder doorslaggevend als eventueel sterk aanwezige tonen. Er zijn bloemige, zilte, houtige, kruidige, alsook fruitige hints merkbaar, maar deze smaken zijn slechts licht aanwezig. Ze geven extra karakter en diepgang aan deze drank, zonder deze echt in een bepaalde richting te duwen.

Op basis van dit profiel kan je besluiten dat deze whisky een vrij zacht karakter heeft, zonder extremen.

Tot slot hebben we nog enkele leuke weetjes en antwoorden op vaak gestelde vragen over deze Mars Tsunuki Peated whisky voor je opgelijst:

- Er zaten in totaal 14830 flessen in deze botteling.

PRIJS INCLUSIEF VERZENDING BELGIE